Open loop en closed loop zijn termen die vaak in de besturing worden gebruikt. Open-loop stepper motors en stappenmotoren met gesloten lus worden ook onderscheiden en genoemd op basis van hun besturingssystemen. Om het verschil daartussen te begrijpen, moet u daarom eerst het verschil begrijpen tussen open-lusregeling en gesloten-lusregeling. De verschillen zijn als volgt:

1. Verschillende werkingsprincipes

Open-loop besturingssystemen kunnen geen fouten detecteren en kunnen ook geen fouten corrigeren. De regelnauwkeurigheid en de interferentie-onderdrukkingsprestaties zijn relatief slecht en zijn zeer gevoelig voor veranderingen in systeemparameters. Daarom wordt het over het algemeen alleen gebruikt in sommige gevallen waarin de externe invloed niet in aanmerking kan worden genomen, of de traagheid klein is, of de nauwkeurigheid niet hoog is. Het voordeel van closed-loop-controle is dat het de belangrijke rol van feedback volledig benut, onvoorspelbare of onzekere factoren elimineert en corrigerende maatregelen nauwkeuriger en krachtiger maakt. Maar het mist de preventieve werking van open-luscontrole. Corrigerende maatregelen worden alleen genomen als er tijdens het controleproces nadelige gevolgen optreden. Daarom wordt het over het algemeen veel gebruikt bij gelegenheden met relatief hoge eisen aan de externe omgeving en hoge precisie.

2. De structuur is anders

Het open-loop systeem heeft geen testapparatuur en is eenvoudig van samenstelling, maar de geselecteerde componenten moeten de kwaliteitseisen strikt garanderen. Het gesloten-lussysteem heeft het vermogen om interferentie te onderdrukken, is ongevoelig voor veranderingen in de componentkarakteristieken en kan de responskarakteristieken van het systeem verbeteren.

3. Verschillende stabiliteit

De stabiliteit van het open-loop besturingssysteem is relatief eenvoudig op te lossen. De introductie van feedbacklussen in gesloten-lussystemen vergroot de complexiteit van het systeem.

Hoe open en gesloten systemen beoordelen?

Het oordeel van de open-loop en closed-loop systemen is of er sprake is van feedback of niet, en of deze een rol speelt in de huidige regeling. Open-loop-controle is over het algemeen een controleactiviteit die in een oogwenk wordt voltooid, en closed-loop-controle moet een bepaalde periode duren, die kan worden gebruikt om de feedbacklink te beoordelen.

Open-loop-besturing verwijst naar het besturingsproces waarbij er alleen voorwaartse actie is tussen het besturingsapparaat en het bestuurde object zonder omgekeerde verbinding. Daarom heeft de output van het open-lus besturingssysteem geen invloed op de regelfunctie van het systeem. Zoals automatische verkoopautomaten, automatische wasmachines, automatische productproductielijnen, automatische draaibanken, enz., zijn over het algemeen open-loop controlesystemen.

Gesloten regelsysteem: Gesloten regelsysteem is een regelmethode die corrigeert op basis van de uitgangsfeedback van het regelobject. Wanneer de daadwerkelijke meting afwijkt van het plan, wordt deze gecorrigeerd volgens het quotum of de norm. Gesloten-lusregeling, het stuursignaal wordt als vergelijkende hoeveelheid uit de verandering van de uitgangshoeveelheid gehaald en teruggevoerd naar de ingangsterminal om de ingangshoeveelheid te regelen. Over het algemeen is de fase van de afgenomen hoeveelheid en de ingevoerde hoeveelheid tegengesteld, dus dit wordt negatieve feedbackcontrole genoemd.

Uit de bovenstaande informatie kunnen we een conclusie trekken: het fundamentele verschil tussen een stappenmotor met open lus en een stappenmotor met gesloten lus is of de motor de huidige bedrijfsstatus zal terugkoppelen. De stappenmotor met open lus heeft geen feedbacksignaal en voert alleen acties in volgorde uit, zonder het uitvoerresultaat te detecteren en de uitvoer niet te corrigeren.

Integendeel, de stappenmotor met gesloten lus heeft een feedbacksignaal, dat overeenkomstige actiemaatregelen of signaalfeedback naar de PLC neemt volgens de stappenmotoraansturing, en de PLC bepaalt de volgende stap van programmaverwerking. Dat wil zeggen dat de stappenmotor met gesloten lus het uitgangsresultaat detecteert en dit corrigeert op basis van het verschil tussen het uitgangsresultaat en de theoretische vereiste. Daarom is de nauwkeurigheid van de gesloten lus hoger dan die van de open lus.

Andere verschillen tussen stappenmotoren met open lus en stappenmotoren met gesloten lus

1. De encoder wordt toegevoegd aan de stappenmotor met gesloten lus en de driver met gesloten lus en de stappenmotor met gesloten lus moeten als set worden gebruikt;

2. Snelle respons: stappenmotoren met gesloten lus hebben een zeer goede onmiddellijke synchronisatie, dus stappenmotoren met gesloten lus zijn voordeliger voor nauwkeurige en snelle positioneringstoepassingen over korte afstanden.

3. De stappenmotor met gesloten lus kan de wikkelstroom aanpassen aan de belasting, waardoor de temperatuurstijging van de motor wordt verminderd en de efficiëntie van het systeem wordt verbeterd;

4. De stappenmotor met gesloten lus kan in korte tijd een bepaalde overbelastingsstroom leveren om de onmiddellijke stagnatie van de belasting te helpen overwinnen;

5. Bij het selecteren van het belastingskoppel van de stappenmotor met gesloten lus kan rekening worden gehouden met een kleine of zelfs geen marge, terwijl een stappenmotor met open lus doorgaans 30% van de koppelmarge moet reserveren om afslaan te voorkomen;

6. De versnelling van de stappenmotor met open lus is te snel en de belasting loopt onmiddellijk vast, waardoor de belasting het koppel van de motor bij de huidige snelheid kan overschrijden en afslaan kan veroorzaken. De stappenmotor met gesloten lus kan de vereisten voor de versnellings- en vertragingscurve van de bovenste besturing verminderen om uit de pas lopen te voorkomen;